Intézetünk az Egyetem turizmus képzéseit, a Turizmus-vendéglátás alapszakot, a Turizmus menedzsment mesterszakot, valamint a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést gondozza. A képzéseket magyar és angol nyelven, nappali és levelező tagozatos képzési rendben is indítjuk.
Alapszakjaink általános közgazdasági ismereteket is nyújtó képzések, így a képzési idő első harmadában a szaktárgyak mellett alapozó és általános közgazdasági ismereteket hallgatnak hallgatóink. Intézetünk elsődlegesen a turizmus képzések szakmai tárgyait gondozza, beleértve az alapszakok harmadik évén, az 5-6. félévben választható specializációkat, amelyek a turizmus egy-egy kiválasztott területén kínálnak elmélyülést. A választható specializációk: gasztronómia, egészségturizmus (angolul is), hivatásturizmus, nemzetközi szállodamenedzsment (angolul is) – megfelelő számú jelentkező esetén.
Mesterszakunk elmélyülési specializálódási lehetőséget kínál az alapszakos diplomával rendelkezők, illetve a gyakorlatban már tapasztalatot szerzettek számára a turizmus különféle területein.
Oktatóink javarészt a gyakorlatból érkeztek, illetve oktatói tevékenységükkel párhuzamosan a szakmában dolgoznak, változatos turisztikai, szállodai és rendezvényszervezési szakterületeken.
Az intézet szakmai kapcsolatai kiterjedtek. Kapcsolatban állunk a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, a Magyar Turizmus Desztináció Management Szövetséggel, a MellowMood Hotels-el és az Accor Hotels-el, Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt-vel, partnerünk a Smaller Earth Group (Resort Leaders, Camp Leaders), valamint jó kapcsolatokat ápolunk fontosabb szakmai médiumokkal (Turizmus Online, Turizmus.com).
Az Intézet nagy hangsúlyt fordít a turizmussal kapcsolatos tudományos kutatásokra, ennek nyomán a hallgatók naprakész információkkal való ellátására és kreativitásuk fejlesztésére, amelyre a Turizmus Műhely keretében nyílik lehetőségük.
Intézetvezető neve, elérhetősége
Dr. Kulcsár Noémi PhD
Iroda: F302
E-mail cím: nkulcsar@metropolitan.hu
Szakmai partnereink
- Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
- Hungexpo Zrt.
- Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
- Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
- Magyar Fesztiválszövetség
- Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége
- MellowMood Hotelek
Hallgatóknak biztosított gyakorlati lehetőségek
- Turizmus Műhely: intézeti kutatásokban projektben történő részvétel
- Turizmus+ rendezvénysorozat: a szakma képviselői a turizmus világának érdekességeit mutatják be.
- EBMC üzleti verseny: a European Brains Made on Campus startup-verseny Metropolitanen rendezett fordulójának győztes csapata részt vehet a stuttgarti döntőn.
Kapcsolódó képzések
- Turizmus-vendéglátás alapszak
- Turizmus-menedzsment mesterszak
- Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés
Tantárgy tematikák
Angol nyelvű órák tematikái
- Attractions Management and Experience Design BN-AMEXDE-03-EA 2022-23-1 (3084).pdf
- Catering and Gastronomy Studies BN-CATSTU-03-EA 2022-23-1 (3146).pdf
- Creative City Development MN-CRECYD-03-EA 2022-23-1 (3012).pdf
- Creative Experience Design MN-CREXDE-03-GY 2022-23-1 (3085).pdf
- Cultural, Creative and Heritage Tourism MN-CUCRHT-03-EA 2022-23-1 (3086).pdf
- Food and Beverage Management in the Hospitality Industry BN-FBMAHI-03-EA 2022-23-1 (3145).pdf
- Food and Beverage Management in the Hospitality Industry BN-FBMAHI-04-EA 2022-23-1 (3147).pdf
- Health Destination Development and Management BN-HEDDEM-04-EA 2022-23-1 (2949).pdf
- Heritage Management MN-HERMAN-03-GY 2022-23-1 (2794).pdf
- Hotel Front Office Operations BN-HOTFRO-06-KG 2022-23-1 (2537).pdf
- Intermediate Level Wine and Spirit Studies BN-INWINS-05-GY 2022-23-1 (3150).pdf
- Leisure and Tourism Studies I. BN-LETRS1-03-EA 2022-23-1 (2653).pdf
- Operation and HR Management in Health Tourism BN-OPHRHE-07-KG 2022-23-1 (3044).pdf
- Revenue Management BN-REVMAN-03-GY 2022-23-1 (2836).pdf
- The International Hotel Industry BN-INHIND-03-EA 2022-23-1 (2864).pdf
- The Products of Health Tourism BN-TPRHET-04-GY 2022-23-1 (3087).pdf
- Tourism Geography BN-TOUGEO-03-EA 2022-23-1 (2904).pdf
- Tourism Legislation and Institutions MN-TOULIN-03-EA 2022-23-1 (3194).pdf
- Travel Agency Management BN-TAVGMA-06-KG 2022-23-1 (3134).pdf
- Trends in Tourism Product Development MN-TETUPD-06-KG 2022-23-1 (2661).pdf
Magyar nyelvű órák tematikái
- A nemzetközi szállodaipar BN-NSZMIP-03-EA 2022-23-1 (2826).pdf
- Attrakciótervezés és látogatómenedzsment BL-ATTELM-03-EA 2022-23-1 (2862).pdf
- Attrakciótervezés és látogatómenedzsment BN-ATTELM-03-EA 2022-23-1 (2859).pdf
- Bevezetés a desztináció és örökségmenedzsmentbe ML-BEVDEO-03-EA 2022-23-1 (2892).pdf
- Bevezetés az egészségturizmusba BL-BEVEGT-06-KG 2022-23-1 (3161).pdf
- Bevezetés az egészségturizmusba BN-BEGTRK-06-KG 2022-23-1 (3159).pdf
- Cukrászat elmélete BN-CUKELM-04-EA 2022-23-1 (2518).pdf
- F & B menedzsment a szállodaiparban BN-FBMESZ-03-EA 2022-23-1 (2771).pdf
- Gasztronómiai technológiai ismeretek BN-GANTEI-03-GY 2022-23-1 (2612).pdf
- Gasztronómiai trendek BN-GASZTR-03-EA 2022-23-1 (3296).pdf
- Italismeret és italkészítési gyakorlat BN-ITAIKG-03-GY 2022-23-1 (2669).pdf
- Középfokú bor- és párlatismeret BL-KOBOPI-05-GY 2022-23-1 (3144).pdf
- Középfokú bor- és párlatismeret BN-KOBOPI-05-GY 2022-23-1 (3148).pdf
- Középfokú bor- és párlatismeret ML-KOBOPI-05-GY 2022-23-1 (3149).pdf
- Kulturális és céges rendezvények szervezése BL-KCRESZ-06-KG 2022-23-1 (2606).pdf
- Kulturális és céges rendezvények szervezése BN-KCRESZ-06-KG 2022-23-1 (2609).pdf
- Kulturális turizmus menedzsment BN-KULTUM-03-EA 2022-23-1 (2860).pdf
- Lassú turizmus BN-LASTUR-04-GY 2022-23-1 (2519).pdf
- MICE menedzsment BL-MICMEN-06-KG 2022-23-1 (3193).pdf
- MICE menedzsment BN-MICEMN-06-KG 2022-23-1 (3172).pdf
- Nemzetek kultúrája (viselkedés és protokoll) BL-NEMKU-03-GY 2022-23-1 (3042).pdf
- Nemzetek kultúrája (viselkedés és protokoll) BN-NEMKU-03-GY 2022-23-1 (3043).pdf
- Örökség és turizmus BN-OROTUR-03-EA 2022-23-1 (2726).pdf
- Revenue menedzsment BN-REVMEN-03-GY 2022-23-1 (2833).pdf
- Sportrendezvény menedzsment BL-SPRMEN-03-EA 2022-23-1 (3469).pdf
- Sportrendezvény menedzsment BN-SPRMEN-03-EA 2022-23-1 (3467).pdf
- Szállodai Front Office működés BN-SZFROM-06-KG 2022-23-1 (2520).pdf
- Turisztikai termékek BN-TURTER-05-KG 2022-23-1 (3124).pdf
- Turizmus és közlekedés BL-TURKOZ-04-EA 2022-23-1 (2773).pdf
- Turizmus és közlekedés BN-TURKOZ-04-EA 2022-23-1 (2580).pdf
- Turizmus és szabadidő I. BL-TURSZ1-03-EA 2022-23-1 (2524).pdf
- Turizmus és szabadidő I. BN-TURSZ1-03-EA 2022-23-1 (2512).pdf
- Turizmusföldrajz BL-TURFLD-03-EA 2022-23-1 (2775).pdf
- Turizmusföldrajz BN-TURFLD-03-EA 2022-23-1 (2774).pdf
- Utazási irodai gazdálkodás és menedzsment BL-UTIGAM-06-KG 2022-23-1 (2559).pdf
- Utazási irodai gazdálkodás és menedzsment BN-UTTIGAM-06-KG 2022-23-1 (2557).pdf
- Vendéglátó és gasztronómiai ismeretek BL-VEGAIS-03-EA 2022-23-1 (2675).pdf
- Vendéglátó és gasztronómiai ismeretek BN-VEGAIS-03-EA 2022-23-1 (2674).pdf
- Vendéglátó üzemeltetés és menedzsment BN-VEUZME-06-KG 2022-23-1 (2676).pdf